Πιλάφι

Υλικά

1 φωλίτσα φιδέ
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
2 κούπες νερό
30 γρ βούτυρο


Εκτέλεση

Καίμε το βούτυρο και σπάμε το φιδέ σε μικρά κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε έως ότου ροδίσει ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε το νερό αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφού πάρει βράση το αφήνουμε στη φωτιά για 2 - 3 λεπτά ακόμα. Το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά σκεπάζουμε με μια πετσέτα και με το καπάκι χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου για τα επόμενα 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε και έχουμε ένα σπυρωτό ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου