Παστιτσάδα

Υλικά

ένα κόκορα κομμένο στα τέσσερα
μια κούπα λάδι
δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
δυο κουταλιές της σούπας πιπέρι κόκκινο γλυκό
πιπέρι μαύρο
κανέλα
γαρύφαλλο
2 φύλλα δάφνης
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά.

Εκτέλεση

"Bάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και ροδίζουμε τον κόκορα. Μόλις ροδίσει τον βγάζουμε απο το τηγάνι και τον τοποθετούμε σε μιά κατσαρόλα. Στο τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και το τσιγαρίζουμε έως ότου ροδίσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το τσιγαρισμένο κρεμμύδι το λάδι το χυμό της ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μείνει με το λάδι του.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα τα σουρώνουμε, και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, αφού έχουμε αφαιρέσει το κρέας. Σερβίρουμε μαζί με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα με τον κόκορα δίπλα για μεζέ αφού όλα τα λεφτά είναι στα μακαρόνια. Το συνοδεύει ένα μπρούσκο κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου