Μπουρδέτο

Υλικά
1 κιλό σκορπιοί
1 κούπα λάδι
3 λεμόνια
4-5 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Κόκκινο πιπέρι καυτερό
Αλάτι

Εκτέλεση
"Αφού καθαρίσουμε τους σκορπιούς τους αφήνουμε σε μια πιατέλα με το χυμό από τα λεμόνια. Επίσης κόβουμε μερικές ροδέλες λεμόνια και τις βάζουμε στις κοιλιές τους. Τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα.
Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση ανάλογα με την ηλεκτρική κουζίνα. Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε λίγο κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τους σκορπιούς το αλάτι και λίγο από το λεμόνι τους.
Προσθέτουμε το ανάλογο πιπέρι έτσι ώστε στο στόμα να ανάβει φωτιές. (αν δεν αντέχουμε το καυτερό πιπέρι βάζουμε λιγότερο). Αναδεύουμε την κατσαρόλα και κλείνουμε το καπάκι για να μαγειρευτεί το φαγητό σε χαμηλή φωτιά 25 με 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε 5 - 10 λεπτά μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
Συνοδεύεται με κόκκινο ξηρό κρασί.
Οι φίλοι που έχουν δοκιμάσει τη συνταγή "ξεχνούν" το ψάρι και πέφτουν με τα "μούτρα" στη σάλτσα και για να σβήσουν τη φωτιά τους πίνουν από τις κανάτες... κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου